Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met hennepwol

hennep1hennep3

Oorsprong

Hennepwol wordt gemaakt van korte hennepvezels die gebonden worden en daarna door toevoeging van ammoniumfosfaat en/of boriumzouten brandvertragend en schimmelbestendig gemaakt. De vezels die gebruikt worden zijn afkomstig van de hennepplant, een veelzijdig en vernieuwbaar gewas.Hennep groeit tot bijna 4 meter hoogte in 100 tot 120 dagen en groeit op alle types grond. Onkruid krijgt zo geen kans en onkruidbestrijding is dus niet nodig. Hennep zuivert de lucht door grote hoeveelheden CO2 om te zetten tijdens de groei. Hennep heeft dus al CO2 bespaard voor het als isolatie materiaal word ingezet. In de afvalfase kan de isolatie eenvoudig gerecycleerd worden.

Uitvoeringen

De hennepvezelisolatie wordt geleverd in zowel dekens als platen en is eenvoudig te plaatsen door de doe-het-zelver. Door de sterke vezels hebben de isolatie platen een goede stijfheid. Oneffenheden worden eenvoudig opgevangen. De platen sluiten onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels.

Toepassingen

hennep2

Wordt gebruikt als thermische en akoustische isolatie van hellende daken, onder planken vloeren, in plafonds en binnenmuren en aan de buitenwand met verluchting en in de houtskeletbouw.

 

 

Gezondheids- en milieueigenschappen

Geen irritaties tijdens en na het aanbrengen; herbruikbaar en een zeer hoge warmteopslagcapaciteit: dit zorgt voor een aangenaam zomerklimaat in de woning en een goede isolatie in de winter. Verder is het ook optimaal vochtregulerend vanwege de natuurlijke vezels. De vezels absorberen van nature het vocht als binnen een hoge relatieve luchtvochtigheid is en laten het los bij een lage relatieve luchtvochtigheid. Hoge akoustische isolatiewaarde.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.038 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.600 - 2.350 J/kgK

Volumamassa: 30 - 42 kg/m³

Diffusieweerstand : 1 - 10

Brandklasse: B2

Merken en richtprijzen

Thermo-hennep (Hock-Duitsland): www.thermo-hanf.de

Canaflex (Steico-Duitsland): www.steico.com

Richtprijzen platen 1200 x 600 (Rd > 3.00 m²K/W) : 15.65€/m²

Deze richtprijs is voor kleine hoeveelheden en BTW inclusief. Voor een vaste offerte vult U ons contactformulier is. Of U kijkt in onze webwinkel waar U rechtstreeks dit produkt uit voorraad kan bestellen en een prijslijst vinden.

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.

Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als geregistreerd aannemer (registratienummer 0822.222.577 | 02.16.00) ook voor U uitvoeren. Dan komen we Uw project opmeten en maken we voor U een offerte (die uiteraard gratis is). Na uitvoering van de werken krijgt U dan de benodigde attesten om de verhoogde premie van minimaal 6€/m² aan te vragen bij Uw netbeheerder en de fiscale attesten voor de belastingaftrek van 30%. En meestal is dit voor U een stuk voordeliger dan het zelf uit te voeren. En U bent zeker dat de werken professioneel uitgevoerd zijn conform de normen opgelegd door het WTCB.