Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

PIR of Polyisocyanaat isolatieplaten

pir2pir3

Oorsprong

PIR of polyisocyanuraat is een kunststof materiaal dat uit isocyanaten onder toevoeging van katalysatoren en drijfgassen wordt geproduceerd. Er ontstaan tijdens dit proces harde
schuimstoffen met gesloten cellen, die dezelfde toepassingen kennen als PUR. Bij de productie worden er schadelijke en giftige
stoffen gebruikt. PIR is eigenlijk de brandtechnisch verbeterde versie van PUR (voornamelijk op gebied van rookgassen).

Uitvoeringen

Meestal worden de platen geleverd met een tand en groef verbinding voor de goede aansluiting van de isolatie. Het volstaat dan de verbindingen af te tapen om een volledig dampscherm te hebben en een volledige luchtdichtheid te krijgen. Platen zijn meestal langs beide zijden bekleed met een dampdichte laag of een bitumeuze laag afhankelijk van de toepassing. Nieuw is ook een PIR plaat waartegen 2 cm minerale wol is aangebracht om oneffenheden op te vangen in bv. spouwmuren of kruipkelderisolatie langs de binnenzijde.

Toepassingen

pir4Wordt gebruikt als thermische isolatie van de meeste bouwdelen van de woning: hellende daken, vloeren, spouwmuren, platte daken. Voornamelijk daar waar weinig plaats is en toch een hoge warmteweerstand moet gecreeerd worden zijn deze platen nuttig.

 

Gezondheids- en milieueigenschappen

Niet milieuvriendelijke toepassing gezien de aard van de basisgrondstof en de benodigde chemische stoffen tijdens het productieproces. Wel zijn deze platen vrij licht wat hun verwerking vergemakkelijkt. Momenteel zijn de nieuwe platen niet meer verwerkt met CFK's maar met de schonere versie HFK.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.023 - 0.026 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.200 J/kgK

Volumamassa: 30 kg/m³

Diffusieweerstand : 60 - 80

Brandklasse: B, S2, d0

Merken

Utherm: www.unilin-systems.com

Kingspan: www.kingspaninsulation.nl

Xtratherm: www.xtratherm.eu

Enertherm: www.enertherm.eu

Recticel: www.recticelinsulation.com

 

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.