Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

XPS of geextrudeerd poluystyreen

xps1xps2

Oorsprong

XPS is een kunststof materiaal dat uit styreen (een restproduct van aardolie) wordt geproduceerd. XPS wordt door een sproeikop met drijfgas geplastificeerd. Dit isolatiemateriaal heeft een gesloten, celstructuur, een hoge druksterkte, een goede isolatiewaarde, en het neemt praktisch geen water op. Het wordt in verschillende kleuren en typen aangeboden.

Uitvoeringen

Meestal worden de platen geleverd met een tand en groef verbinding voor de goede aansluiting van de isolatie. Het plaatoppervlak bestaat uit een gladde, gesloten waterafstotende schuimhuid.

Toepassingen

xps3Wordt gebruikt als thermische isolatie van de spouwmuur, kelderwanden, vloer, sarking dak. Wordt bovendien voornamelijk gebruikt voor de creatie van het omgekeerde dak waar de isolatie bedekt wordt met een laag grind. Mag niet gebruikt worden voor het warme plat dak gezien de platen vervormen bij een temperatuur > 80°.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Niet-milieuvriendelijke toepassing gezien de aard van de basisgrondstof en de benodigde chemische stoffen tijdens het productieproces. Wel zijn deze platen vrij licht wat hun verwerking vergemakkelijkt. XPS is echter brandbaar en mag niet worden blootgesteld aan een open vuur of brandhaard. Als het product brandt komt er veel rook vrij.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.032 - 0.035 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.500 J/kgK

Volumamassa: 15 - 30 kg/m³

Diffusieweerstand : 150 - 300

Brandklasse: E

Merken

Styrodur: www.basf.de

Styrofoam: www.styrofoam.be

Ursa: www.ursa.be

 

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan al vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.